Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2007

Λουκέτο;



Έχω καιρό να γράψω εδώ τις σκέψεις μου.

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ μπερδεμένες.

«Αλλιώς ξεκίνησα κι αλλού η ζωή με βγάζει», που λέει και το τραγούδι.

Όσο περνάει ο καιρός διαπιστώνω πως το μπλογκ δεν μου δίνει την χαρά που μου έδινε στην αρχή. Οι λόγοι πολλοί και ανομολόγητοι. Ένας απ' αυτούς είναι ότι με κούρασε πολύ η ανακαίνισή του και αυτό γιατί έπρεπε.

Τελευταία, όλο και περισσότεροι γνωστοί μου έμαθαν για το μπλογκ, οι οποίοι περιμένουν και απαιτούν περισσότερα από μένα.

Το κυκλάμινο περνούσε την φάση της απομόνωσης και αναγκάστηκε να ορθοποδήσει ξανά.

Η Κατερίνα όμως δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι. Με «παραγγελιά» ποτέ δεν λειτούργησε. Μόνο αυθόρμητα. Και το αυθόρμητο όπως είδατε εδώ στο κυκλάμινο, χάθηκε.

Γι' αυτό θα σας πω καθαρά τις σκέψεις μου. Επειδή δεν μ' αρέσει να μαθαίνουν τα νέα μου οι γνωστοί μου μέσω του μπλογκ, αλλά με την άλλη επαφή που είχαμε πρώτα, (με όσους είχαμε), ναι μεν το κυκλάμινο θα μείνει εδώ, έτσι σαν ενθύμιο και βιτρίνα και η Κατερίνα θα τα βρει λίγο με τον εαυτό της, ίσως και να μπερδευτεί ανάμεσά σας, όταν νιώσει την ανάγκη να εκφραστεί.

Μπορεί να είναι λάθος, μπορεί και να το μετανιώσει. Θα δείξει!

Είμαι σε μεγάλο δίλλημα για το αν πρέπει να κλείσω τα σχόλια. Το βρίσκω αγένεια, μα αγένεια βρίσκω να υπάρχουν σχόλια χωρίς απάντηση και ζωντανό μπλογκ να υπολειτουργεί.

Σκέφτομαι να κάνω μια δοκιμή μέχρι να ξεκαθαρίσω μέσα μου τι ακριβώς θέλω, γιατί αλήθεια, δεν ξέρω!

Θα με βοηθούσε η γνώμη σας για το θέμα των σχολίων.

Υγ. Πάλι δεν εκφράστηκα πολύ.....

Είπα όμως για το πρόβλημά μου που είναι τα σχόλια. Το κυριότερο για μένα!

21 σχόλια:

  1. Κι όμως νομίζω ότι το Κυκλάμινο αποτελεί ένα καλό μέρος διοχέτευσης των σκέψεών σου. Αν όμως θες μπορείς πολύ εύκολα να στήσεις ένα άλλο και να ενημερώσεις τους φίλους κι επισκέπτες σου με e-mail για μία νέα πιθανή διεύθυνση. Πιστεύω ότι η παρουσία σου, οι φωτογραφίες και τα σχόλιά σου πλουτίζουν το χωριό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άργησα να σε βρώ αλλά θα συμφωνήσω με τον "δείμος του πολίτη" μπορείς να εμφανιστείς με κάτι άλλο στον χώρο και ας το ξέρουν μετά αυτοί που επιθυμείς μόνο! για το θέμα των σχολίων είναι ο μόνος τρόπος να επικοινωνήσεις με κάποια αξιόλογα άτομα φαντάζομαι που δεν μπορούν να σε βρούν με άλλο τρόπο!
    καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ είτε βάλεις είτε όχι σχόλια θα στα στέλνω έστω και μεϊλ. Τις όμορφες απόψεις και την ψυχή που βγάζεις εδώ θέλω. Ξεκουράσου μα οχι για πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Κατερίνα

    Είναι πολύ απλά τα πράγματα
    είναι λιγάκι δύσκολα όμως
    να γράφεις κατόπιν παραγγελίας

    Αυτό μόνο εσυ μπορείς
    να το αποφασίσεις και κανείς άλλος

    Καλό πρωινό

    εδώ ήμαστε αυτοί που έχουν
    πλάκα και χιούμορ
    δεν είναι τόσο σοβαρά
    τα πράγματα όπως ορισμένοι
    προσπαθούν να πουν


    φιλιά και αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mα μεταξυ φιλων αγενεια??
    Κανε καλη μου ο,τι σε ευχαριστει, ομως προς Θεου μην πιεστεις !!
    Το blog ειναι απολαυση!!
    Εμεις εδω θα ειμαστε !!
    Ομως σκεψου την ιδεα του Δειμου.

    Τα φιλια μου και ευχες για εναν ομορφο μηνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ελπίδα μου, έχω και εγώ την ίδια γνώμη με τους άλλους!

    καλό μήνα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
    Eγώ ναι μεν θα συμφωνούσα, αφού αισθάνεσαι αυτή την καταπίεση, να στήσεις το άλλο, όμως για τούτο εδώ το "μπαλκόνι" και εμάς που διψάμε για το χάδι της γραφής σου, αφού κανεις "ένα ΚΙΤ-ΚΑΤ...." να γράφεις αραιά και που.
    Σκέψου το και καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ολοι το έχουμε περάσει αυτό . Να κάνεις ότι αισθάνεσαι . Αν χρειάζεσαι απομόνωση , κάντο . Αν δεν αισθάνεσαι να απαντάς στα σχόλια , μην απαντάς . Κι'εγώ δεν απαντάω κάποιες φορές επειδή δεν έχω διάθεση . Αν πάλι θες να τα κλείσεις , κλείστα .
    Γράφε όποτε θέλεις κι'όχι επειδή πρέπει να συντηρήσεις το μπλογκ .
    Το μπλογκ εμείς το ελέγχουμε και όχι αυτό .
    Είναι ένα παράθυρο προς τον κόσμο και τίποτα άλλο . Το ανοίγεις και το κλείνεις όποτε θες .
    Δεν ξέρω αν σε κάλυψα , απλά σου είπα τι φάσεις έχω περάσει εγώ και άλλοι που έχω συζητήσει .
    Να είσαι καλά . :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελπίδα μου, όπως λέει και ο Γιώργος, ακόμα κι αν κλείσεις τα σχόλια, ακόμα κι αν χαθείς από δω μέσα, εμείς πάντα θα σε βρίσκουμε.

    Νομίζω πως θέλεις απλά λίγο χρόνο...

    Ότι κι αν αποφασίσεις, εμείς θα είμαστε δίπλα σου.

    Καλό μήνα καλή μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρόλο που κάποιοι άνθρωποι, μόλις ξεκινήσαμε τα blog μας, σ' ετούτο το χώρο, άλλοι όπως κι ο ίδιος, το θεωρώ υποχρέωση μου -δεν ξέρω σε ποιον- να βρίσκω θέματα και να εκφράζομαι.
    Καταλαβαίνω ότι κάπου σε κούρασε, η ενασχόληση σου στο blogspot.com. Δεν ξέρω όμως, αν είναι, το να δίνεις, μερίδια ψυχής σου ή επειδή οι φιλίες σου εκεί έξω, έρχονται εδώ για να σου μιλούν, αντί να σε παίρνουν ένα τηλέφωνο, στην καλύτερη περίπτωση. Πάντως χρειάζεσαι να λειτουργείς αυθόρμητα, κάτι που φαίνεται στο παρόν blog. Εκτός κι αν έχεις σκεφτεί -όπως και οι περισσότεροι πιστεύω- το ίντερνετ, ως εθισμό. Ενώ θα έπρεπε ας πούμε, είτε να διαβάζεις, να γράφεις, να πηγαίνεις ένα περίπατο. Να συζητάς, να φωτογραφίζεις. Ότι σε κάνει εσένα ευτυχισμένη προπάντως.
    Κι αυτό να έχεις κατά νου.
    Πρώτα εσένα.
    Με σεβασμό,
    Γεράσιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο δείμος του πολίτη
    Σ' ευχαριστώ φίλε μου για τα καλά σου λόγια.Ξέρεις όμως ότι μυστικό που το ξέρει περισσότεροι από ένας, παύει να μένει μυστικό.Έτσι δεν είναι;
    Θα δείξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σ'ευχαριστώ μελομένε μου!
    Αξιόλογοι για μένα είναι όλοι!
    Θα την βρω την άκρη....
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργο μου, ο λόγος σου με χόρτασε!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. σαιλόρ μου, άστο να πάει, Άστο!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επίσης ανναμαρία μου! Καλό μήνα σε όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σκέφτομαι φύρδην μίγδην μου! Η πολλή η σκέψη μ' έφαγε!
    Σ΄ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όχι, ελληνίδα μου! Δεν έγραψα ποτέ για να συντηρίσω το μπλογκ! Απλά, η ανακοίνωση της ταυτότητάς μου, η γνώση της ύπαρξης του μπλογκ από γνωστούς μου, μου έδεσαν τα χέρια στο να εκτονώνομαι γράφοντας το τώρα, πράγμα που μ' έπνιξε!
    Περί ανέμων και υδάτων δεν με ενοχλεί να γράφω, μα δεν με βοηθάει στην εκτόνωση που συχνά πυκνά έχω ανάγκη.
    Σε μπέρδεψα ε;
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεράσιμε, περίμενε! Ένα, ένα!
    Έχω κλείσει 9 μήνες με το μπλογκ. Παιδί θα γένναγα σε τόσο χρόνο! Κι αν υπολογίσεις ότι εγώ έβαζα και τρεία ποστ την μέρα (και κάθε μέρα παλιότερα) κι αν δεις τον χρόνο που διέθεσα (επειδή δεν δούλευα), ίσως να τα "έζησα" τα μπλογκ πολύ περισσότερο από κάποιους άλλους πιο παλιούς. Είχα και τις κακές εμπειρίες μου (παλιά κεφάλαια αυτά), αλλά πάντα το γούσταρα το μπλογκ, γι' αυτό και του δόθηκα.
    Θέματα είχα πάντα προς συζήτησιν, γι' αυτό και παλιότερα είχα κάνει και λεύκωμα, με κάπου 100 ερωτήσεις. (Σβήστηκε κι αυτό. Το πήρε η μπόρα!)
    Ποτέ δεν κόλλησα σ' αυτό. Αντιθέτως μάλιστα! Είχα πρόβλημα που φαινόμουν στο μόνιτορ κι εγώ είχα ανάγκη να γράψω κι άλλα ποστ και κόλλαγα να το κάνω, μην νομίσουν ότι το κάνω για να προβάλλομαι.
    Το πρόβλημά μου τώρα είναι ότι με τον καιρό το έμαθαν πιο πολύ γνωστοί, (ίσως και κάποιοι που δεν θα ήθελα)και αναλόγως την γνώμη τους, μου λένε το μακρύ τους και το κοντό τους. Αυτό δεν μ' αρέσει. Είναι αυτό που απάντησα στα άλλα παιδιά. Με εμποδίζουν στο να είμαι αυθόρμητη. Ότι χειρότερο για μένα! Και δεν το λένε ξέρεις απαιτητικά. (Με ποιο δικαίωμα άλλωστε;)Πλαγίως. Για ν' ακούσει η νύφη, που λένε!
    Κι όσο για τον εθισμό, είναι Γεράσιμε! Και μεγάλος! Σίγουρα έχω παραμελήσει πολλά άλλα πράγματα που θα μου δίναν χαρά, μα εδώ έχω να κάνω μεν με φωνές, μα πίσω απ' αυτές κρύβονται άνθρωποι κι εγώ δίνω πάντα προταιρεότητα στους ανθρώπους. Θα έπρεπε η μέρα να έχει 100 ώρες για να τα προλάβω όλα τα χόμπυ μου, πέρα απ' τις υποχρεώσεις της οικογένειας.Γι' αυτό φέτος θα βάλλω πρόγραμμα. Σύντομα θα δουλέψω πάλι, οπότε το πρόγραμμα επιβάλλεται, όπως και η απόφαση για λίγο απ' όλα απ'όσα μ' ευχαριστούν.
    Απλά, νιώθω άσχημα όταν ξέρω ότι μπορεί να υπάρχει σχόλιο ή μειλ που περιμένει κι εγώ δεν άνοιξα τον υπολογιστή.
    Αυτό πρέπει να ξεπεράσω. Και να πείσω τον εαυτό μου, ότι οι αγαπημένες μου φωνές δεν με παρεξηγούν.
    Με κατάλαβες λίγο Γεράσιμε;
    Αν δεν μ' ευχαριστούσε, δεν θα έγραφα τέτοια ώρα. Τώρα, το ότι δεν πρόλαβα πάλι να γράψω στο ημερολογιάκι μου σήμερα, αυτό είναι άλλη υπόθεση!
    Συγνώμη που σε ζάλισα!
    Σου απάντησα κι εγώ με σεβασμό Γεράσιμε και σου εύχομαι καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να είσαι καλά και να βλέπεις πρώτα τις δικές σου ανάγκες όπως κάνουμε όλοι μας, που πρέπει να αφιερώνουμε και χρόνο. Όλοι έχουμε λίγο ένστικτο να διαισθανθούμε τι περνά ο άλλος. Άνθρωποι είμαστε εξάλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή