Σάββατο, Δεκεμβρίου 02, 2006

Γυμνά δένδρα

Είχα γράψει πολλά για τα γυμνά δέντρα που μου έχουν πάρει το μυαλό τελευταία, αλλά ο μπλόγκερ δεν συμφωνούσε φαίνεται και μου τα έσβησε. Δεν πειράζει. Μικρό το κακό. Δεν ήταν χαμένος χρόνος, αφού με την βοήθεια εκείνου εγώ ψυχαναλήθηκα μόνη μου και κατέληξα πως:

Λατρεύω τα γυμνά δέντρα από φέτος, γιατί νωρίτερα δεν είχα μάτια γι΄αυτά, παρά μόνο όταν ήταν στολισμένα με πράσινη, κίτρινη και λευκή φορεσιά. Ήταν εκεί χρόνια και με προκαλούσαν. Εγώ δεν τα έβλεπα.

Φέτος με προκάλεσαν πολύ με την τόσο αληθινή γύμνια τους που δεν ξεκολάω από πάνω τους. Ίσως ήμουν πιο κοντά στην ψυχολογία τους τώρα, ίσως γιατί τώρα βρίσκομαι πιο συχνά κοντά τους. Τι σημασία έχει το γιατί;

Είδα την ψυχή τους, τον σκελετό τους, τα σημάδια τους, τα θαύμασα και τα αγάπησα γι΄αυτό που είναι.
«Κάλλιο αργά παρά ποτέ!»

(Οι δυο πρώτες φωτογραφίες είναι του φωτογράφου Σωτήρη Κουκιάσα. Οι άλλες είναι αποτέλεσμα δικού μου θαυμασμού και πειραμάτων με την φώτο, για να τα πάρω μαζί μου.)

Να μου θυμίζουν πως ότι δεν βλέπουν τα μάτια, δεν παύει και να υπάρχει.

Να μου θυμίζουν πως ανάλογα τον «καιρό» και τις συνθήκες, να δείχνω και την δική μου αλήθεια ή να την προφυλάσσω.

Γερά τα μαθήματα.

(Δυστυχώς ο μπλόγγερ μου κάνει κόλπα και δεν μου δέχεται τις άλλες φωτογραφίες πάλι. Κάποια στιγμή θα τις δεχτεί. Δε μπορεί!)

4 σχόλια:

  1. Ελπίδα ήξερα τα γυμνά δέντρα και τα παρατηρούσα καθώς μου άρεσε σαν εικόνα. Ποτέ όμως δεν είχα σκεφτεί να τα φωτογραφήσω μου έδωσες λοιπόν την εικόνα της επόμενης φοράς που θα βρεθώ με φωτογραφική μηχανή κοντά σε ένα γυμνό δέντρο. Ευχαριστώ.
    Υ.Σ. Μπήκες στο blog που έχει να κινηθεί απο τον αύγουστο. Υπήρχε και δεύτερο στο προφίλ. Σε αναφέρει μάλιστα. Καλή σου νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. george
    Να το κάνεις Γιώργο. Θα νιώσεις ότι σου μιλάνε.
    Συνήθως μπαίνω στο πρώτο, γιατί απ΄ότι είδα και σε άλλους, το πρώτο κινείται πιο συχνά. Με αναφέρεις; Ως τι; Ως φαινόμενο; Πάω να δω.
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σήμερα είδα στο εστιατόριο ένα γέρικο, μοναχικό και γεμάτο με σημάδια του χρόνου γυμνό δέντρο και με έπιασε μελαγχολία...
    του είπαμε μία καλησπέρα τι κάνετε, ένα αντίο και ένα χαμόγελο φώτησε το πρόσωπό του....
    θα ήταν πάνω από 90 χρονών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μεθυσμένα χρώματα
    Είναι όντως πολύ μελαγχολικά. Είμαι σίγουρη ότι χάρηκε και σε άκουσε. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή