Δευτέρα, Αυγούστου 06, 2007

ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ



Ναι,
στα
Μ
Α
Τ
Ω
Μ
Ε
Ν
Α
ΧΩΜΑΤΑ!

Το "γιατί" το ξέρει καλά η εαρινή συμφωνία κι εγώ της έχω τυφλή εμπιστοσύνη!

Είναι η δασκάλα μου... στα 47!
Σ' ευχαριστώ Αγγελική μου, για όλα!
Επισκεφθείτε την σελίδα της:

5 σχόλια:

  1. Αυτό το βιβλίο δεν θα βάλουν και σαν συμπλήρωμα στο Δημοτικό για την ιστορία της Σμύρνης...κάτι τέτοιο διάβασα σε εφημερίδα απο την υπουργό παιδείας.

    Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως αν και Σμυρνιός τη καταγωγή, αν και μου αρέσει το λογοτεχνικό αυτό έργο, διαφωνώ με την προσθήκη του ως συμπλήρωμα του βιβλίου Ιστορίας.

    Άσε να έχουμε και καμία διαφωνία, ανασούλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, καλή μου φίλη, θα το βάλλουν στα Δημοτικά, για να συμπληρώσει τα κενά του βιβλίου της Ιστορίας.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δείμε μου, δε νομίζω ότι διαφωνούμε στην ουσία! Άλλο η Ιστορία του Σχολείου και άλλο αυτό το υπέροχο λογοτεχνικό βιβλίο που τώρα διαβάζω. Μακάρι να ήταν σωστά και προσιτά τα βιβλία τα σχολικά και να συμπλήρωναν τον πνευματικό κόσμο των παιδιών με πολλά λογοτεχνικά βιβλία! Θα ήταν ότι καλύτερο! Κάποια βιβλία θα πρέπει να διαβάζονται απαραίτητα από τα παιδιά κι ένας τρόπος είναι κι αυτός!
    Τώρα, αν στο Δημοτικό θα αποδώσει, κι αν θα διαβαστεί από όλα τα παιδάκια, νομίζω πως αν δεν αφιερωθεί ειδικός χρόνος και δεν γίνει έξτρα μάθημα για το βιβλίο αυτό, λίγα παιδάκια θα το διαβάσουν. Πρώτον γιατί είναι μεγάλο και δεύτερον γιατί τα παιδάκια είναι τόσο φορτωμένα με εξωσχολικά, γλώσσες κ.λ.π. Ακόμα και ιδιαίτερα κάνουν για να αποδώσουν στο Δημοτικό!
    Μακάρι να το διαβάσουν όλα τα παιδιά, και μακάρι τα βιβλία της Ιστορίας μας να μην χρειάζονται συμπληρώματα! Να χρειάζονται μόνο σαν μάθημα Λογοτεχνίας που θα κάνει τα παιδιά και να μάθουν, αλλά και να αγαπήσουν το βιβλίο!
    Φιλιά, γιατί είμαι λίγο βιαστική.
    Το "Ναι" μου, όπως και της εαρινής συμφωνίας είναι στο ότι είναι πολύ καλό βιβλίο και όχι στο ότι καλώς κάνανε και το βιβλίο της Ιστορίας χρειάζεται συμπλήρωμα!
    Φιλιά, τα ξαναλέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να μην ξαναγράφω τα ίδια, αντιγράφω εδώ το νέο σχόλιο που άφησα στην εαρινή συμφωνία, μετά το διάβασμα του βιβλίου:

    Ο/Η ανάσα είπε...
    Εαρινάκι μου, τι να σου πω!
    Είχα αρχίσει το βιβλίο στο χωριό πριν λίγες μέρες, αλλά χθες και σήμερα στρώθηκα και το διάβασα όλο και είμαι συγκλονισμένη!
    Ποιο απλό τρόπο, λες; Κέντημα ψυχής ήταν αυτό το αριστούργημα! Λες και το έζησε η ίδια! Τι στόφα, λες; Αυτή είναι η ίδια στόφα!
    Κορίτσι μου σ' ευχαριστώ που ήσουν η αφορμή να διαβάσω πιο γρήγορα αυτό το βιβλίο, γιατί θα το διάβαζα, έτσι κι αλλιώς! Με τόσο σούσουρο...
    Πολύ σκληρό βιβλίο εαρινάκι μου! Πολλές αλήθειες, πολλές εικόνες φριχτές, η γραφή της άλλο πράγμα, λες κι έβλεπα ταινία, αλλά.... ΑΛΛΑ!
    Φοβάμαι πως είναι πολύ σκληρό για τρυφερά παιδάκια του δημοτικού. Ίσως πρέπει από Γυμνάσιο και μετά. Απ' την άλλη πάλι, προέκυψε! Κι απ' την άλλη άλλη πάλι, οι υπεύθυνοι και οι ψυχολόγοι ξέρουν καλύτερα!
    Εγώ τι να πω; Σαν τα παιδιά κι εγώ, τώρα μαθαίνω λεπτομέρειες!
    Ο λόγος σ' εσάς, τους μεγάλους, τους μορφωμένους, να μας μάθετε!
    Φιλιά πολλά πολλά και καλό 15Αύγουστο!

    11:42 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή